Jump to content

Könnyű ételek - fűszeres, vajas sült burgonya

2015. 01. 16. 15:47

A sült krumplit mindenki szereti. De ha már unjuk kicsit a hagyományos változatot, akkor bolondítsuk meg egy kis vajjal és zöldfűszerekkel. Meg is mutatom, hogyan.

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/
  • vaj
  • só, bors, rozmaring, cayenne bors / de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük /

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk. Ezt követően pedig mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át őket.

Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.

Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.

Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is ideális egy kis sült hús mellé.

(Ha nagyon bártak vagyunk akkor kísérletezhetünk egy kicsit tovább és a bevágott részbe tehetünk előre fűszerezett darált húst, illetve a tetejére szórhatunk sajtot is. Ezt ugyanígy megsütve tökéletes vacsorát kapunk gyakorlatilag pillanatok alatt.

Forrás és fotó: finomreceptek.com / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat