- 30 dkg durum spagetti
- só, bors, pirospaprika
- 30 dkg csirkemell filé
- 20 dkg sampinyon gomba (konzerv is jó)
- 5 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
Enyhén sós vízben al dentére főzzük (vagyis nem teljesen puhára) a durum tésztát, majd leszűrjük.
Apró kockákra vágjuk a szalonnát. Ha a bőrét nem szeretjük az ételben, levághatjuk a kockára vágás előtt. A felkockázott szalonnát bevonatos serpenyőben kiolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát.
A csirkemellfilét 1x3 cm-es csíkokravágjuk, és a megdinsztelt hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és ha a hús kifehéredett, a serpenyőbe tesszük azt is. 1 dl vízzel felöntjük, és ha felforrt, pirospaprikával ízesítjük az ételt.
Kb. 15 perc alatt készre főzzük. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, és már tálalhatunk is.
Frissen, ízlésünk szerint tésztával vagy rizzsel kiváló ebédre, vagy vacsorára.
Forrás és fotó: nosalty.hu / Írta: Molnár Adrienn