- 5 dkg darált dió
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg cukor
- 2 dkg liszt
- 1 db narancs héja és leve
Megolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a cukorral, liszttel és a darált dióval. Hozzáreszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a narancs levét. Majd simára keverjük a tésztát és irány a hűtő. 20 perc nyugalomra ítéljük. A tészta állagának folyósnak kell lenni, de mégis sűrűnek kell maradni.
Egy evőkanál hátuljának segítségével kis korongokat maszatolunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Vékonynak kell lenni ezeknek a kis maszatolt finomságoknak.
180°C-on 5-8 perc alatt arany színűre sütjük a korongokat. Amikor kivesszük a sütőből a chipsünket, hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, de még nem teljesen!
Feltekerjük gyorsan a papírt a tallérokkal együtt és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül óvatosan lefejtjük a papírról a vékony kis chipseket. Nagyon fontos, hogy jó minőségű sütőpapírt vegyetek, mert különben el lehet molyolni a papírdarabok leszedésével.
Forrás és fotó: boldogkukta.blogspot.hu
Írta: Molnár Adrienn