Jump to content

Téli finomság - dióchips

2014. 12. 20. 21:56

Mindenki szereti a hasát, és mindenki szeret finom desszeretek megkóstolni. Hogy a tél ne legyen unalmas a sok egyhangú édességtől most bemutatunk egy újat, melyre talán soha nem is gondolnál, hogy létezik, mégis az íze magáért beszél.

Hozzávalók 20 db chipshez:
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 1 db narancs héja és leve

Megolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a cukorral, liszttel és a darált dióval. Hozzáreszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a narancs levét. Majd simára keverjük a tésztát és irány a hűtő. 20 perc nyugalomra ítéljük. A tészta állagának folyósnak kell lenni, de mégis sűrűnek kell maradni.

Egy evőkanál hátuljának segítségével kis korongokat maszatolunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Vékonynak kell lenni ezeknek a kis maszatolt finomságoknak.

180°C-on 5-8 perc alatt arany színűre sütjük a korongokat. Amikor kivesszük a sütőből a chipsünket, hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, de még nem teljesen!

Feltekerjük gyorsan a papírt a tallérokkal együtt és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül óvatosan lefejtjük a papírról a vékony kis chipseket. Nagyon fontos, hogy jó minőségű sütőpapírt vegyetek, mert különben el lehet molyolni a papírdarabok leszedésével.

Forrás és fotó: boldogkukta.blogspot.hu

Írta: Molnár Adrienn