Jump to content

Tippek a szilveszteri házibulihoz II.

2014. 12. 29. 18:17

Ha Szilvszter éjszakáján házibulit akarsz tartani, akkor jobb ha néhány dolgot figyelembe veszel és meg is teszel az elővigyáatosság kedvéért. Előző részünkben beszámoltunk arról, hogy milyen óvintézkedéseket tegyél meg és hány barátod hívd meg, hogy a buli még élvezhető maradjon. Most pedig jöjjön még pár jó tanács.

Ennivalóból olyat válassz, amit kézzel lehet enni. Készíts például szendvicseket különböző feltétekkel. Hagyd ki belőlük a tojást és a majonézt, nehogy esetleg megromlanak. Ha tudod, akkor előző nap készítsd el egy részüket, és tárold őket hűtőben ezzel is időt spórolsz a buli napján.
A másik variáció, hogy tálkákba kikészíted az alapanyagokat és hagyod, hogy a vendégek állítsák össze a saját kis falatkáikat.

Ha nehezen indul be a hangulat válasz valamilyen játékot, amivel oldhatod a feszültséget. Erre számos ötletet találhatsz a neten, de tartsd szem előtt hogy semmi képen ne legyen sértő, ellenben jó, ha vicces.

Ritka az olyan házibuli ahol valaki nem sérül meg. A kicsivel több alkohol bevitelének következtében az emberek koordinációs képessége csökken, ez által gyakran következnek be esések vagy vágások. Az ilyen esetekre gondolva jól teszed, ha a sebtapaszokat előásod a szekrény mélyéről és elérhető helyre rakod, vagy ha esetleg nincs otthon, akkor beszerzel pár dobozzal.

A zeneválasztás mindig sok gondot okozott, viszont ma már ezt könnyedén orvosolhatod. Akár a youtube oldalán akár máshol készíthetsz összeállítást a társaság kedvenc számaiból, mely a buli hangulatától függően folyamatosan változhat és a vendégek is hozzá tehetnek maguknak egy-egy kedvenc slágert, vagy amit a hangulat éppen megkíván.
Ha nagyon egyszerűen akarod megoldani az aktuális slágereket használd.

És a legfontosabb, vagyis a leginkább nem elhanyagolható a másnapra való felkészülés, hiszen az év első napján nincsenek nyitva boltok. A takarításhoz készülj jó nagy szemetes zsákkal, de arra figyelj, hogy a takarításnak csak egy kiadós alvás után kezdj hozzá! Ja és nem árt ha van ébredéskor kéznél legalább egy aszpirin és egy jó nagy pohár víz.

Forrás és fotó: neon.hu

Írta: Molnár Adrienn