Jump to content

Kiket utasítottak el híres filmek castingjai során?

2014. 08. 18. 14:00

Számos esetben csak szörnyülködünk és hálálkodunk, hogy nem mást választottak kedvenc filmjeink fontos szerepére, egyes helyzetekben azonban nem értjük a döntést. Miért nem lett Liam Neeson sose James Bond és mikről maradt le Sean Connery?

1. Matthew McConaughey lehetett volna a Titanic Jack-je, viszont utána valószínűeg sokkal kevesebb tinilány sírt volna, mint DiCaprio után. Ezzel szemben azonban Gwyneth Paltrow nagyon is játszhatta volna Rose-t az eredeti terveknek megfelelően.

2. Leonardo DiCaprio vészesen közel került ahhoz ifjú korában, hogy az Amerikai pszichoban Patrick Bateman legyen. Jobb, hogy ez sosem történt meg.

3. Őrület belegondolni, de Jack Sparrow kapitányt Johnny Depp helyett majdnem Jim Carry formálta meg. Valószínűleg egy egészen más karakter született volna ebből az alakításból.

4. Danial Day-Lewis visszautasította Aragorn szerepét a Gyűrűk urában, így végül sokak örömére Viggo Mortensen alakított helyette.

5. A Dr. Csont sorozatból ismert David Boreanaz majdnem Batman lett. Szerencsére aztán Christian Bale is jelentkezett a szerepre, így ezt is megúsztuk.

6. A Szerelmünk lapjai című romantikus filmben Rachel McAdams-t majdnem Britney Spears játszotta Allie Hamilton helyett. Bár ez valószínűleg a férfiakat kicsit kevésbé rázza meg, mint a nőket.

7. A Ponyvaregényben Micky Rourke volt az eredeti kiválasztott Butch Coolidge szerepére, ám mivel ő nem vállalta, ezért Burce Willis ugrott be. Még szerencse!

8. Hajszálon múlt mindössze, hogy Nic Cage legyen a Mátrix Neo-ja, ami sokak szerint jobb, hogy nem következett be.

9. El tudnád képzelni Mel Gibsont a Gladiátor főszerepében? Ha nehezen, akkor örülhetsz, hogy ez sem történt meg, bár még mindig jobb mint sok más felsorolt.

10. A Jó barátokból ismert David Schwimmer majdnem megkapta a Men In Black-ben J szerepét.

11. Liam Neeson alakíthatta volna James Bondot az Aranyszemben, ha nem jön Pierce Brosnan.

12. Sean Connery lehetett volna a Mátrixban Morpheus, míg a Gyűrűk urában Gandalf. Valószínűleg jobb, hogy egyik sem lett.

13. Hugh Jackman természetes választásnak tűnik, ha Wolverine/Farkas/Rozsomák alakításáról van szó, azonban lehetőségként felmerült, hogy Russell Crowe kerül helyette az X-Men filmek kiemelt szerepébe.

14. Colin Farrell is lecsúszott a Bond szerepről, így végül Daniel Craig lett a Casino Royale 007-ese.

15. OJ Simpson kis híján főszerepet kapott a Terminátorban!

Forrás: zergnet.com

Fotó: joblo.com és independent.co.uk

Írta: Ambróz Nóra