Mielőtt rátérnénk a hűsítő szeszes italokra, nézzük mit mond a Wikipédia a tequiláról
A tequila mexikói égetett szesz, melyet a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak, általában egyéb termények hozzáadásával. Mexikó egyik nemzeti itala. Nevét származási helyéről, a Jalisco állambeli Tequila településről kapta. Alkoholtartalma általában 38-40% , de 35–55% közt gyártható. A tequila elnevezés eredetvédelmét több nemzetközi egyezményben is rögzítették, így például az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unióban is kizárólag mexikói párlatok forgalmazhatók tequila néven. Egy elterjedt tévhit szerint a tequilát olykor kukaccal palackozzák, ez azonban csak egyes – kétes minőségű – mezcaloknál fordul elő. Egy további tévhit szerint a tequila kaktuszpárlat, azonban az agávéfélék nem kaktuszok, és azoktól rendszertanilag távol állnak. - Wikipédia.hu |
Raspberry Mexican Pharaoh
Hozzávalók: Arany Tequila, Grépfrút lé, Lime citrom, Ágáve nektár, Málna
Herradura Luxe
Hozzávalók: Ezüst Tequila, Ágáve nektár, víz, Citrom és Lime szeletek
Facing West
Hozzávalók: Ezüst Tequila, Kókuszdió, Citromlé, Görögdinnye, Ágáve szirup
Mickey Cohen
Hozzávalók: Arany Tequila, Maracuja püré, Jalapeno, Lime, Ágáve szirup
Bazaar Bloody Maria
Hozzávalók: Arany Tequila, Citromlé, Gyomorkeserű, Torma tinktúra, Jégkockák, Paradicsom, Fűszerek