Jump to content

A világ legbizarabb versenyei I.

2014. 10. 21. 20:34

Vannak a világon furcsábbnál furcsább szokások és emberek. De mikor ezeket a szokásokat ilyen emberek űzik, na abból lesz csak a világszám.
A következőkben bemutatok párat a világ legfurcsább versenyeiből, melyekhez igazi elvetemültség kell. Ezek egy része komoly verseny, hiszen bajnokságokat is rendeznek belőlük a világ számos pontján.

Babamászó verseny: Senki ne kérdezze meg ki találta ki ezt a versenyt. Annyi biztos, hogy Kínában a legnépszerűbb. A cél, hogy a négykézlábazó baba eljusson a pálya végéig, segítség nélkül. Itt, vagy a rajtvonalnál a szülők bíztathatják a csöppséget, és szinte bármit bevethetnek, hogy elérjék a célt.

Sajtgurítás: Nem, nem úgy kell elképzelni, hogy mindenk fog egy sajtot és legurítja egy szimpatikus szakaszán a hegynek. Ez ennél kicsit könnyebb. Angliában a Cooper-hegyen gurítanak le, egy nagyjából négy kilós Double Gloucester sajtot és ezt kell üldözni. Az nyer, aki elsőnek éri el a hegy lábánál lévő célvonalat.

Körömolimpia: Ezt a versenyt már több, mint 10 éve megrendezik. Vannak persze hagyományos kategóriák is, de a versenyzők számára az igazi kihívás az extrémebb körmök építése. Itt megegedett bármilyen anyag használata a legalapvetőbb körömlakktól a tollon és műanyagon át. Az alkotások ugyan elképesztők, de hétköznapi viseletként ember legyen a talpán, aki ilyet hord.

Famászás: Ez sem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik. Az Indonéziában rendkívül népszerű sportnak számító famászás lényege, hogy az ember feljusson egy fa tetejée, ahol az értékes nyeremények várják. A nehezítés csak annyi, hogy a fa törzsét olajjal vagy más síkos anyaggal kenik be.

Taplszkander: Albion nemzeti sportjáról beszélünk, mely egy füstös is bárban kezdte meg életét. Lényege és megvalósítása ugyanaz, mint a sima szkandernak, csak lábbal.

Gyereksírás: Ez egy több, mint 400 éve népszerű verseny Japánban. A lényege, hogy a babáknak hatalmas, marcona szumók vágnak rémisztő arcokat ezzel is megríkatva a piciket. Az nyer, aki a leghangosabban és a legtovább sír. Hogy ez nem tesz-e rosszat a gyerekeknek, azt nem tudom, minden esetre érdekes sportág.

Forrás és fotó: columbusfoot.com

Írta: Molnár Adrienn