Jump to content

Rózsaszín ingek, minták – idén nyáron is divatban

2014. 07. 17. 23:17

Az élénk színek a legmelegebb évszakban is trendik maradnak, külön hangsúlyt kap ezek közül a magenta és a pink, mely 2014-ben nem csak a női kollekciókat dobja majd fel.

Túltárgyalt kérdés, hogy a rózsaszínt kizárólag a melegek és hölgyek viselik-e. Miután mindenki kifejezte a véleményét ebben a megosztó témában a társadalom végül körülbelül egyezményesen úgy döntött, hogy legalábbis elfogadható ez a szín is a férfiak számára. Természetesen még mindig vannak ellenlábasok, azonban csodát ne várjunk: a nők sem 10 év alatt fogadtatták el a nadrágviselést.

Ennek megfelelően érdemes óvatosan és kismértékben keverni ruházatunkba a rózsaszín darabokat. Valóban feltűnést és kétségeket ébreszthetünk környezetünkben, ha nap nap után babapinkben és magentában pompázunk, azonban pár színes darab nem kell, hogy problémát okozzon.

A rózsaszín ízléses viselésének elsődleges szabálya, hogy ne ez legyen az öltözet legnagyobb százaléka. Egy világosabb árnyalatú ing vagy egy élénk nyakkendő teljesen rendben van valamilyen semleges, férfias színnel, mondjuk egy sötétszürke nadrággal kiegészítve. A kettő együtt már nem annyira jó ötlet, egy lila nadrággal pedig már egyenes agyon lehet ütni az összhatást.

Szintén vigyázni kell a rózsaszín zakókkal, melyet szinte kizárólag halvány fehér vagy világoskék ingekkel érdemes együtt hordani. Az azonos színű nadrágot pedig inkább felejtsük el. Hasonlóan ingoványos terület a V-nyakú póló, melyet akárcsak a rózsaszínt, sokan nem tartják alfahímhez méltónak. Ha szeretnék elkerülni a „biszex” vagy „meleg” megbélyegzést, akkor inkább más színben válasszuk ezt fazont. (Akik már arra vetemednek, hogy az öltözetük alapján ítéljék meg a másik embert, azok ritkán a tolerancia eleven szobrai!) Egy igazi tabu azonban a rózsaszín vagy lila slim farmer, talán mondanom sem kell miért.

Válogassunk tehát bátran a minták és a színek közt, ne féljünk felvenni valamit néhány rózsaszín csíkkal vagy kockával és főleg ne ódzkodjunk a látványos és hatásos magenta nyakkendőktől.

Forrás: men.hu és fashion.hu

Írta: Ambróz Nóra