Jump to content

Divatlecke a Riottól – a League of Legends kommentátorainak style-ja

2014. 08. 07. 16:00

Gondolkodtál már azon, hogyan képviselhetnéd maradéktalan eleganciával a cégedet? A következőkben nem csak a kiváló üzleti megjelenést, de a valódi csapatként való fellépést is részleteiben elemezzük.

A Riot egyik nagy győzelme, hogy minden apróságra képesek odafigyelni. Míg a rivális DoTA kommentátorai lazán, esetenként Teemo-sapiban mutatkozva közvetítenek olyan eseményekről, mint az International, addig a Riot bemondói a kifogástalan elegancia mellett tették le a voksukat.

Az alkalmanként többezres nézettséget vonzó LCS és a nagy népszerűségnek örvendő Challenger bajnokságokon a Riot nagyon is sokat ad a kommentátorok megjelenésére. Látszik, hogy nem csak a stúdiók és színpadok megtervezésével töltöttek időt, de azzal is foglalkoztak, hogy milyen arculatot mutat majd a stáb.

Eleinte, még a Season 1-2-es időszakban az öltözékek megfeleltek a hétköznapi megjelenésnek, legfeljebb a reflektorfényt tompító púder sejtette, hogy ha valaki a stage-re készült. Mostanra ezt elegáns öltönyök, mellények, ingek és nyakkendők váltották fel, melyek sajátsága, hogy a közvetítő párosok mindig össze vannak öltöztetve. Azonos ing, azonos zakó, eltérő színekben, így nem fullad monotóniába a design. A hangsúly mindvégig az egyszerűeségen marad, hiszen ők nem az esemény főszereplői, csupán tudósítanak róla.

Mit tanulhatsz tőlük? Ha legalább ketten mentek valahova prezentációt tartani, akkor korántsem rossz ötlet, ha összehangoljátok a megjelenéseteket. Természetesen túlzás teljesen uniformizálni mindent, azonban az eltérő színű, ám ugyanolyan szabású darabok a csapat szilárdságát és egységét hangsúlyozzák. Egyértelműen azt az érzetet keltik, hogy minden részletre odafigyeltek és közös erővel szálltok szembe a problémákkal.

Érdemes továbbá eltanulni tőlük, hogy nem próbálnak feltűnést kelteni. A szolidan elegáns vörös és kék színek mellett (észrevetted, hogy egy időben mintha tudatosan a Summoners Rift két csapatszínét hordták volna folyton?) legfeljebb szürke vagy fekete árnyalatú zakók szerepelnek. Nincsenek hivalkodó lilák vagy rózsaszínek. Ha pedig a kockásinges-mellényes összeállítások kerülnek elő, akkor nem pompáznak mindannyian mintásba, hanem legfeljebb egy valaki visel hangsúlyosabb darabokat.

A tanulság summázva, hogy ne te legyél az esemény főszereplője, hanem a mondanivalód, ha pedig egy csapatot képviseltek, akkor az egység erőt sugall.

Forrás: flickr.com és youtube.com

Írta: Ambróz Nóra