Jump to content

Lendületben ősszel is – mi marad a tavaszi trendből?

2014. 08. 14. 10:00

A 2014-es tavaszi és nyári divatot a lendületes, változatos, helyenként extrém design jellemezte. A letisztult, markáns, néha mintás darabok őszre sem lesznek teljesen idejét múltak. Az átmeneti ruhák közt válogatva a következőket veheted elő az új iskolaév kezdetekor.

1. A legjobb kiegészítőszín a nude helyett inkább már a szürke. Egyszerű, férfias elegáns megjelenést hordoz, árnyalatai szabadon kombinálhatóak, ám érdemes egy eltérő színnel is kiegészíteni.

2. A hófehért se felejtsd még el teljesen. Igaz ugyan, hogy nyáron tetőtől talpig is beöltözhettél a kánikula ellen legkellemesebb fehér darabjaidba, őszre azonban javasolt ezt kissé méréskelni a szezon hangulatának megfelelően.

3. A csíkok és pettyek is megmaradnak a sportosan elegáns divat részeiként. Jelenleg a markáns, szélesebb csíkok hódítanak, míg a pöttyök sem maradnak kizárólag a nők gardróbjában. Szigorú, férfias fazonokkal és színekkel operálva korántsem csajos egy pöttyös ruhadarab, így jöhetnek a sálak, zakók és mellények ebben a változatban is.

4. Már régebben is trendik voltak a nők vékony, rövidszabású, színes bőrdzsekijei, ám a ez a divat csak most érte el a férfiakat. A klasszikus, nehézkes bőrkabátok helyett ideje könnyebb, derékig érő, színesebb darabokat választani.

5. A nyári esték elegáns ballonkabátjait kora ősszel is viselheted. Ne aggódj, nem a mutogatós bácsi változatra gondolunk, hanem a hosszú, övvel, csattal összefogott, kifinomult ízlés sugalló verzióra. Magasaknak különösen előnyös.

6. A nyár és a tavasz nem kevés meghökkenést okozó slágere a horgolt pulcsi továbbra is trendi, ám el kell ismernünk, hogy az átlátszó darabokhoz alaposan kidolgozott felsőtest szükséges.

7. Rózsaszín. Ezúttal szürkével vagy farmerkékkel kombinálva halványabb, pasztellesebb árnyalatban kerül előtérbe.

8. A kígyóbőr sem merül feledésbe. A nyár divatjába betekergő minta számos kiegészítőt díszíthet az őszi szezonban is. A szerény extrémitásnak számító finom minta jól viselve nem csak feltűnő, de elegáns is.

9. A denim anyagot is végre nem csak a női tervezők, de a férfiaknak kreáló divatdiktátorok is felfedezték. Kombináld bátran szürkével vagy kígyóbőrrel.

Forrás: frizuraszepseg.hu

Fotó: gosuit.com és swide.com

Írta: Ambróz Nóra