Jump to content

A műanyagon túl - Samsung Galaxy Alpha fémkerettel

2014. 08. 15. 10:00

Érezted már úgy, hogy bármilyen drága Samsung okostelefonba is fekteted a pénzed, akkor is csak egy darab műanyagot kaptál több mint százezer forintért? Ha ismerős a probléma, akkor a cég neked alkotta meg a Galaxy Alphát, mely design-os fémborítással érkezik és garantáltan mellőzi az ócska műanyag feelinget.

A Samsung augusztus 12-én bejelentette, hogy újabb taggal bővíti már eddig is tekintélyes okostelefon kínálatát, ám ezúttal maguk mögött hagyták a klasszikus, könnyed, fiatalos műanyagborítást és egy újszerű, elegáns fémkeretes változattal kísérleteztek.

A Galaxy Alpha korrekt specifikációkkal rendelkezik. Többek között egy 4,3’’-os (1280 x 720) kijelzővel, egy Octa Core processzorral, mely egy 1.8Ghz és egy 1.5GHz Quad Core processzor házasításából jött létre valamint egy hátlapi 12 megapixeles kamerával. Ezek mellett egy 32GB-os beépített háttértár kerül a készülékekbe, mely magában nem hangzik rosszul, kiábrándító viszont, hogy nincs további microSD bővítőslot.

Nyilván a Samsung a Galaxy család külsejét próbálja megújítani az Alphával, ugyanis a céget már régóta támadások érték, hogy még mindig műanyag játékszereket gyártanak, miközben a konkurencia csinos fémborítású készülékekkel halmozza el a piacot. A Galaxy Alpha nem csak eleget tesz ennek a követelésnek, de elegáns formába önti az új, fémes design-t. A lekerekített szögletek és a hátlap puhább borítása jól kiegészítik a csillogó, fémkeretet, melynek köszönhetően a telefon súlya is normális marad. A mindössze 7 mm vastag készülék összesen 115 grammot nyom.

Szoftver tekintetében az Alpha a legújabb 4.4.4-es verziójú Android KitKat-en fut majd, mely ellent mond a várakozásoknak miszerint erre már a Google következő ‘Android L’ 5.0-ása kerül. Megkapja azonban a számára szükséges UI kiegészítéseket, valamint olyan opciókkal is szolgál majd, mint az Ultra-Power Saving Mode (extra energiatakarékosság), S Health, Finger Print Scanner (ujjlenyomatolvasó) és a Private Mode (privátmód).

Az ár egyelőre még nem került bejelentésre, ám a színváltozatokat már publikálta a Samsung. Eszerint az év szeptemberétől a Galaxy Alpha elérhető lesz Charcoal Black (szénfekete), Dazzling White (csillogó fehér), Frosted Gold (fagyos arany), Sleek Silver (mattezüst) és Scuba Blue (tengerkék) árnyalatokban.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra