Jump to content

A öt legjobb férfiillat

2014. 08. 17. 16:00

Szeretnél új parfümöt vagy kíváncsi lennél, hogy jól választottál-e? A Douglas parfüméria szakértői szerint összeállított következő ötös lista egyik darabjával sem hibázhatsz. Válogass közülük az egyéniségednek megfelelően!

1. Mont Blanc Emblem: A Mont Blanc új illata klasszikus és Emblem Intense változatával idén tavasszal került piacra. A bejelentés szerint céljuk megtestesíteni a márka autentikus esszenciáját, az elengáns férfiasságot. Legjellemzőbb jegyei eleinte a levendula, a kardamom és a csillogó grapfruit, melyek egy kontrasztos erőteljes parfümöt alkotnak. Ezt követően a lila virágok zöldbe fagynak és a fahéj mentollal veszi át a dominanciát, végül az illat fás jelleggel cseng le.

2. Mexx Black Man: A Black Man egy igazi pasis illat, melynek fejjegyében először a vizes karakterek, a bors és a mandarin kapnak szerepet, majd a vizililiom és a virginiai cédrus veszi át a színpadot, végül pedig a szantálfa, a pacsuli és az ámbra illatával búcsúzik a parfüm.

3. Paco RabanneOne Million: A Paco Rabanne igazi exkluzív parfümje, melynek 100 ml-es Eau de Toilette kiadását egymillió darabra korlátozták. És persze ki ne akarna egy millió dollárt? A gazdagok luxusát jól jelképező parfüm stílusos dollárral díszített üvegben érkezik, a cég pedig az ambíciózus, merész és humoros álmodók ideális választásaként jellemzi, akik nem félnek tenni a meggazdagodásért. Az illatban először a mandarin és a fahéj, majd egy bőrszerű akkord és a menta, végül a borostyán és az abszolút rózsa jegyei tűnnek fel.

4. Mont BlancLegend: A 2011 áprilisától hódító Legend a magabiztos, bátor és inspirált férfiak illata. Alkotója, Olivier Pescheux, parfümőr a kontrasztok játékaként készítette, melyben a hagyomány egyesül a modernnel, a gyengédség pedig férfiassá válik. A kompozíció először a friss és aromás bergamottal, levendulával, ananászlevéllel és az egzotikus verbénával kezd, majd a szívjegyben mohás tónusok keverednek gerániummal, kumarinnal, almával, rózsával és más gyümölcsökkel. A végkifejletet a szantálfa illata jelenti. A Legend karakteréhez illő nehéz, enyhén ívelt üvegcsében érkezik, mely a fekete szín és a fém kombinációjaként biztosítja a minimalista luxus élményét.

5. Clinique Happy Man: A Clinique aromás, citrusos illata 1999-ben indult hódító útjára. Először a lime, a mandarin, a narancs, a citrom és a különböző zöld és tengeri illatok áradatával bódít, majd a frézia, a jázmin, a rózsa és a gyöngyvirág teszi különlegesen frissé a szívjegyet. Az utolsó akkord pedig a ciprus, az ámbra és a guaiac fa illatával köszön el.

Forrás: douglas-parfumeria.hu

Fotó: apetogentleman.com és frangrantica.com

Írta: Ambróz Nóra