Jump to content

A világ leglátogatottabb weboldalai I.

2015. 01. 24. 09:03

Az internet rohamosan fejlődő világát számolatlanul lepik el a honlapok, ám többségük lemorzsolódik az évek során, miközben az uralkodó webszájtok napról napra erősödnek. Lássuk, melyek a legnépszerűbbek.

Twitter:
A Twitter egy ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid, maximum 140 karakter hosszúságú üzeneteket írjanak.
A 2006- ban alapított szolgáltatásnak ma már több mint 500 millió regisztrált felhasználója van, akik 340 millió üzenetet generálnak naponta.

QQ:
Egy újabb közösségi site, ezúttal Kínából. A népességnek köszönhetően a QQ több mint 800 millió aktív felhasználóval bír – 27 százalékuk Pekingből kerül ki –, ezzel a világ második legnagyobb online közössége.
Az üzenetváltáson kívül a QQ egyéb alkalmazásokra (blog, letöltések, virtuális játékok) is használható.

Windows Live:
A Windows Live név alá számos Microsoft szolgáltatás, szoftver és webes alkalmazás tartozik.
A szolgáltatásokat három módon lehet elérni: a Windows Essentials csomag letöltésével, webes szolgáltatók segítségével, és mobilalkalmazásokon keresztül. A mérések szerint 45 millió látogatót vonz naponta.

Blogger:
A blogpublikáló rendszert 1999-ben fejlesztették ki, nyilvános weblapként működik, népszerűsége pedig máig töretlen.
A Blogger volt az első ilyen jellegű szolgáltatás, naplóként, híroldalként vagy akár cégismertetőként is alkalmazható. 2003 óta a Google tulajdonában áll, amely az évek során számos fejlesztéssel bővítette a platformot.

Wikipédia:
A Wikipedia a világ legnagyobb webes enciklopédiája, többnyelvű, nyílt tartalmú, önkéntes közösség által szerkesztett szolgáltatás.
Több mint 20 millió szócikket tartalmaz (4 milliót angol nyelven), melynek többségét a 100 ezer fősre becsült aktív közreműködőnek köszönhető.

Forrás és fotó: rkdesign.hu / Írta: Molnár Adrienn