Jump to content

Lakatlan szigetek I. – Mokoli'i Oahu, a természet szentélye

2014. 07. 18. 00:25

Azúrkék vagy jáde zöld tenger, hófehér és sárga homok, pálmafák, csend és belső harmónia. A Hawaii-hoz közel fekvő parányi sziget nevezetes tökéletes nyugalmáról, melyet a csendes meditációra vágyók nagyra értékelnek.

Nem csak a pisai ferdetoronnyal készíthetünk trükkös fotókat. A Hawaii-ra érkező turisták legkedveltebb fotós mulatságga a Mokoli’i-szigettel való fényképezkedés, mely jól látható a partról és ha megfelelő szögben állunk egy púpos kucsmára emlékeztet. Ennek köszönheti a helyiek körében a „kínai kalapja” elnevezést. Kell ugyan némi fantázia ahhoz, hogy belelássuk a vulkanikus formába a fejfedőt, ám amúgy is sokkal érdekesebb, ha ellátogatunk a szigetre, mintha csak távolról készítenénk felvételeket róla.

Ha meguntuk a pózolást a megközelítés nem sok problémát okoz. A Kuola park felől könnyen elérhetjük úszva, kajakban vagy egyes apályos időszakokban akár gyalogszerrel is.

Hétköznapokon valószínűtlen, hogy másik turistába botlunk. Háborítatlan természet és teljes nyugalom fogad bennünket festői panorámával. Éjszakázni ugyan tilos a szigeten környezetvédelmi okokból, azonban néhány órás meditációnk alatt garantált, hogy egyetlen lakos sem fog bolygatni minket.

Forrás: men.hu és wikipedia.org

Írta: Ambróz Nóra