Jump to content

Csodás látnivalók idehaza II.

2014. 10. 14. 14:37

Előző részünkben megmutattunk párat azok közül a csodálatos látnivalók közül, melyekhez nem kell repülőre ülni, csak be az autóba és pár óra vezetés után ott is vagyunk. Ezek mindegyike az országhatáron belül található és okkal lehetünk rájuk büszkék. Ahogy a folytatásban szereplőkre is.

Ókeresztény mauzóleum: Ez a csodálatos látnivaló Pécsett található. A síremlékek nagyjából a 4. századból maradtak ránk, és kétféleképpen lehet őket megtekineni. Az egyik, hogy leereszkedünk a föld alá, a holtak világába, ahol a sírok ugyan körül vannak kerítve, de a falak így is megérinthetők. A másik megoldás, hogy a püspöki palota előtt található rész járdáját üveglapokra cserélték, melynek köszönhetően nem kell lemennünk, fentről is élvezhetjük a látványt.

Fertői kultúrtáj: Ha valaki a magyarországi nagy tavakra kíváncsi, akkor elsőnek mindig a Balaton ugrik be mindenknek, de harmadk helyen ott áll bizony a Fertő tó. Ez a rész, nem csak a tó, hanem környezetében sok település is, ugyan Ausztrival közösen, de a világörögségünk részét képezi 2001 óta.

Tokaji borvidék: Ez talán az a táj, amire a magyarok a legbüszkébbek, ami nem is meglepő, hiszen ez volt az első borvidék melyet az UNESCO érdemesnek talált világörökségnek nyilvánítani, 1737-ben. Az itt termelt és palackozott borok közül pedig, az aszú a hungarikum jelzést is megkapta az évek során. A kultúrtáj központja Tokaj, mely mind történelmileg, mind építészetileg tartogat látnivalókat. Nem utolsó sorban pedig lehetőségünk van barangolni egy kicsit a szőlőültetvények között és megkóstolni a kiváló magyar borokat.

Ez a pár helyszín igazán megér egy kis családi kiruccanást. Lehet vinni a gyerekeket is, bár a borvidék inkább a kedvesünkkel nagy élmény, de a többi bátran látogatható a kicsikkel is.

Forrás és fotó: .royal-tokaji.com

Írta: Molnár Adrienn