Jump to content

Mit tégy ha elakad a vonatod? II.

2014. 11. 17. 21:55

Senki sem szeret vonatozni, hiszen nagyon gyakran késik és még gyakrabban töltjük a késést semmit tevéssel. Ami bizony nem egy jó dolog, hiszen ezt az időt is lehet számos jó dologra felhasználni.

Ha épp nins nélunk mit olvasni, vagy a telefonunk merülőfélben van és nem akarjuk zenehallgatással tovább meríteni és esetleg nincs kedvünk vagy hangulatunk másokkat beszélgetésbe elegyedni, akkor is van még mit tennünk míg a vonat egy helyben várakozik.

Ha munkába tartunk éppen, és kéznél van a laptop, akkor ezt az időt is fel tudjuk használni dolgaink elvégzésére, illetve az aktuális teendőnk rendszerezésére és megnézésére mi vár ránk a következő napokban. Ha nincs kéznél laptop, akkor a telefonunknak is nagy hasznát vehetjük, hiszen a vonatokon ma már van wifi és így legalább a céges mail-ekre vagy egyébb személyes levelekre is tudunk válaszolni.

Fontos, hogy ha hosszú útra indulunk, vagy ha tudjuk, hogy a vonat amivel amúgy közlekedni szoktunk elég gyakran késik, akkor készüljünk fel erre az eshetőségre és pakoljunk megfelelő mennyiségű élelmet. Persze egy öt perces késésnél még senki nem halt éhen, de amint leesik az első hó, a vonatok nem csak ilyen keveset fognak késni, és jobb ha nem korgó gyomorral ücsörgünk az utastérben, hiszen ilyenkor ingerlékenyebbé vállunk és ennek könnyen a kalauz issza meg a levét. Fontos még a megfelelő folyadék utánpótlás is, hiszen szomjasan is ugyanez a veszély áll fenn.

Fizikailag is rendkívül fárasztó tud lenni, ha órákat ücsörgünk egy helyben, ezért egy kicsit mozgassuk meg elgémberedett tagjainkat. A vonatról ilyenkor sem érdemes leszállni, kivéve ha már közölték, hogy sehova tovább nem megy,mert lássuk be, elég rosszul veszi ki magát, ha a műszaki hiba elhárítása után a vonat nélkülünk megy tovább, míg mi lent sétálgatunk. Elég ha néha felállunk és sétálgatunk egy kicsit, persze a csomagjainktól nem túl eltávolodva, mert az is elég rossz lenne, ha a csomagjainknak véletlen lába kélne.

Probáljunk hát meg higgadtak maradni, gondoskodjunk a megfelelő élelem és folyadék ellátásról ha arra lehet számítani, hogy a vonat többet fog késni a kibírhatónál, valamint mozogjunk egy keveset.

Forrás és fotó: yardi.com

Írta: Molnár Adrienn