Jump to content

Lakatlan szigetek - A Dél-Manitou-sziget

2015. 01. 17. 10:45

A Michigan-tó közepén egy kísérteties sziget bújik meg. Épületek tanúskodnak arról, hogy itt egykoron emberek éltek, mára azonban titokzatos okok miatt senki nem maradt a lakók közül.

Szinte horrorfilmbe illően hátborzongató a Dél-Manitou-sziget, Michigan állam egyik látványossága. A Michigan-tóban található kicsiny szárazföldön sok évvel ezelőtt egy falu állt. A házak, az iskola, a templom, a boltok és a temető mind az egykor itt élők mindennapjainak állítanak emléket. A szellemfalu épségben megmaradt épületei különös szépséggel bírnak. A turisták számára 1960 óta az úgynevezett Dunesmobile nevű közlekedési eszköz biztosítja a terület elérését és a idelátogatók biztonságos nézelődését.

Körülbelül a sziget centrumában más, nem emberalkotta szépséget fedezhetünk fel. A középpontban egy több mint 500 éves fa áll, mely feltehetően akkor lehetett csemete, amikor Kolumbusz először partra tette a lábát Amerikában.

A Michigan-tónak ezen a részén nem csupán a szellemfalut látogathatjuk meg, ha egy kis borzongásra vágyunk. A sziget körül nagyjából ötven hajóroncs pihen a víz alatt, melyek a búvárok kedvelt célpontjai. Az elsüllyedt hajókat lassan beborítja az alga meg a rozsda és csontvázzá csupaszítja az idő, így a zöldes fényben igazán kísérteties a vízalatti hajótemető.

A szigetet meg lehet közelíteni komppal, sőt három kemping közül választhatunk, ha itt szeretnénk éjszakázni, ám természetvédelmi okoból házikedvenceinket kénytelenek vagyunk a tó másik partján hagyni.

Forrás: men.hu és wikipedia.org / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.